Activering en dagbesteding

De ervaring leert dat het voor ieder mens van wezenlijk belang is om zinvolle daginvulling te hebben. Dit kan bijvoorbeeld school of (vrijwilligers)werk zijn. Door omstandigheden is dit regelmatig (tijdelijk) niet mogelijk. In dat geval wordt er door dochteronderneming de Moerbei dagbesteding en/of activering aangeboden op verschillende interessegebieden:

  • Tuin en Dier – Op onze boerderij aan de Frankenthalerstraat is dagelijks een ploeg aan het werk om de dieren te verzorgen en om te werken op het land. Een leuke en afwisselende plek!
  • Horeca – Onder begeleiding maakt het horecateam dagelijks de lunch voor alle werknemers van Villa Boerebont en voor alle deelnemers van de dagbesteding. Van de boodschappen, het bereiden en opdienen tot het opruimen van de keuken.
  • Fietsenwerkplaats – In de werkplaats op de Aardenhoek knappen de deelnemers oude fietsen op. De deelnemers die wat ervaring opgedaan hebben, maken van oude onderdelen hippe designfietsen waar we trots op zijn!
  • De Houtwerkplaats – De deelnemers leren stap voor stap werken met hout en gereedschap tot ze leuke opdrachten kunnen afronden zoals banken van steigerhout en andere opdrachten.
  • Maak – Het creatieve centrum van de Moerbei waar met bijzondere materialen leuke designproducten worden bedacht en gemaakt.

Alle deelnemers krijgen een trajectbegeleider die samen met de deelnemer kijkt naar de doelen waaraan gewerkt gaat worden.