De Boerderij

Welkom op “de Boerderij” we kijken uit naar je komst! Op deze site vind je nuttige informatie over de Boerderij. De Boerderij is een locatie waar 24 uur per dag begeleiding geboden wordt. Dit betekent dat er zowel overdag als s ’nachts begeleiding aanwezig is. Hiernaast is er altijd een bereikbaarheidsdienst beschikbaar, welke buiten kantoortijden oproepbaar is in geval van een incident of calamiteit. Op de boerderij kunnen 14 bewoners wonen.

Hieronder vind je de contactgegevens van de Boerderij met een link naar Google Maps. Klik op het kaartje voor een uitgebreide routebeschrijving.

Boerderij

Frankenthalerstraat 14
4816-KA Breda
Boerderij mobiel: 06-29196061

Bereikbaarheidstelefoon : 076-5321018

Naast de Boerderij kan het zijn dat je een gesprek hebt op ons hoofdkantoor of misschien heb je daar straks dagbesteding. Hierbij het adres en een route beschrijving (klik op het kaartje) vanuit jouw locatie.

Hoofdkantoor Villa Boerebont & De Moerbei

Aardenhoek 4
4817-NE Breda
Tel.: 076-5321018

Tel. Moerbei: 076-5324313

Kamers

Op de boerderij heeft iedereen een eigen kamer. Deze kamer zijn standaard ingericht met:

 • Een eenpersoonsbed met matras.
 • Matrasbeschermer
 • Vakjes kast
 • Ladenkast met 4 lades
 • Bureautje met stoel
 • Een plankje waar je bijvoorbeeld foto’s op kunt zetten
 • Vuilnisbakje
 • Kledingrek met kledinghangers

Natuurlijk mag jij je kamer zelf nog leuk inrichten, Hieronder vind je een inpaklijst wat je in ieder geval mee moet nemen. Heb je deze spullen niet? Laat het ons dan even weten.

Inpak lijst

 • Kleding
 • Dekbed 1 persoons
 • Kussen
 • Beddengoed 1 persoons
 • Handdoeken
 • Verzorgingsspullen
 • Aankleding om je kamer eigen te maken.
 • Er is op iedere kamer een tv aansluiting
 • Medicatie met medicatie lijst. Deze zullen wij in beheer houden.

Uitleg gezamenlijke ruimtes

Woonkamer – Eetkamer
Op de boerderij hebben we een grote woon/eetkamer. Hier eten we gezamenlijk en is er ruimte om tv te kijken, spelletjes te spelen. Er is ook een pooltafel in de woonkamer aanwezig.

Keuken
We hebben een grote keuken waar iedere avond voor alle bewoners wordt gekookt.

Wasruimte
Op de boerderij hebben we twee wasmachines en een droger waar jij je eigen was kan doen. Voor de droger heb je droogmuntjes nodig, deze kan je vragen aan de begeleiding.
In de zomer kan je natuurlijk je was ook buiten hangen.

Badkamers
Op de boerderij hebben we twee badkamers, hiervoor kan je een sleutel vragen bij de woonbegeleiding.

Tuin
Op de boerderij hebben we een grote tuin, hier kan in de zomer ook gegeten worden.

Camera toezicht
Buiten hebben we een aantal camera’s dit omdat er in het verleden weleens fietsen zijn gestolen door externe.

Avondklok
Op de boerderij hebben we van maandag tm donderdag een avondklok van 22:00 uur. Dit betekent dat iedereen om 22:00 uur binnen moet zijn. Met geldige reden zoals bijvoorbeeld werk en in samenspraak met je pber kan hier een uitzondering in gemaakt worden.

Takenbord
Op de boerderij hebben we een takenbord. Hier word je elke week op een andere taak ingedeeld. Bijvoorbeeld, koken, badkamer schoonmaken, woonkamer schoonmaken. Zo houden we samen het huis schoon en opgeruimd. Daarnaast kan de begeleiding je helpen zodat je leert hoe je dit moet doen.

Wifi code

Huiskamervergadering
Iedere Donderdag om 19:00 uur hebben we een verplichte huiskamervergadering. De huiskamervergadering wordt met als doel gehouden dat we samen kunnen kijken waar jullie als huisgenoten en begeleiding tegen aan lopen. Daarnaast worden hier praktische zaken besproken die van belang zijn voor iedereen die op de locatie woont of werkt

Basic Fit passen
Op de boerderij hebben we twee basic fit passen waar bewoners gebruik van kunnen maken. Deze kan je vragen bij de begeleiding.

Vaste Medewerkers

Team coördinator
Pia

Iedere bewoner heeft naast de ondersteuning op de woongroep een persoonlijk begeleider die samen met de jongere het traject en zorgplan uitzet en bewaakt. Het zorgplan wordt in samenspraak met de plaaster en bewoner opgesteld en geëvalueerd. Evaluatie vindt ten minste een maal per drie maanden plaats. Naast de persoonlijk begeleider en bewoner worden hierbij alle belanghebbenden uitgenodigd. De persoonlijk begeleider heeft naast de individuele contactmomenten met de bewoner intensief contact met behandelaren, verwijzers en netwerk.

Vaste Pbers

Curtly – 0640193057
Jacinthe –  0636291368

Vaste woonbegeleiders
Ruben
Farida
Faye
Imke
Yannick

Vaste slaapdiensten
Ogu
Boris
Jurgen

Stagiaires:
Bij Villa Boerebont werken ieder jaar leuke enthousiaste stagiaires

Dieren

Op de boerderij hebben we veel dieren. De boerderij wordt namelijk ook gebruikt om dagbesteding te doen. Als je hier woont betekend het niet meteen dat je hieraan mee moet doen.

Dieren op de locatie
Kat – Jaapie
Kat – Tum Tum
Vissen
Hond –  Soms neemt iemand van de woonbegeleiding zijn hond mee.

Dieren die bij de dagbesteding horen
Paard
Ezel
Varkentjes
Geitjes
Kippen
Bijen

Bewonersraad