Zorgboerderij

Villa Boerebont

 

Villa Boerebont Breda

Bij ons is iedere bewoner uniek en doorloopt een eigen, op maat gemaakt, traject.

 

Villa Boerebont

Heeft negen locaties, waar woonbegeleiding,
individuele begeleiding en dagbesteding wordt geboden.

Gedachtengoed van Villa Boerebont

Ieder mens wil opgroeien in een thuis met ouders, familie, vrienden, school, werk en hobby’s. Zaken die voor velen vanzelfsprekend lijken, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Niet iedere jongere heeft de mogelijkheid om op te groeien in een kansrijke omgeving. Hierdoor kan het vinden van het juiste pad voor iemand soms erg lastig zijn. Soms zijn er veel omzwervingen nodig om uiteindelijk toch op de juiste weg te komen. Villa Boerebont biedt graag het startpunt voor deze jongeren. Niet door veel achteruit te kijken maar met de blik op de toekomst. Eventuele kuilen en hobbels die we gaandeweg tegenkomen gaan we niet uit de weg. In onze ogen wordt zorg niet bepaald door strakke protocollen en papieren rompslomp, maar door actieve zorg, betrokkenheid en persoonlijke bejegening.

Initiatiefnemers

Villa Boerebont is opgericht door Sjoerd Smit en Ingrid van Tiel. Destijds werden zij benaderd door ouders die op zoek waren naar een plek voor hun kind. Een plek waar rust en ruimte geboden kon worden waar jongere zichzelf konden ontwikkelen. Deze ouders stonden op het punt hun kind in een instelling te plaatsen, maar voor hun gevoel was dat niet de plek waar ze de juiste zorg konden bieden. De boerderij op de Frankenthalerstraat met de betrokken mensen bleek het antwoord op hun zoektocht. Het bieden van activiteiten in en rond het boerderijleven bleek een succesformule. Eerst voor dagopvang en dagbesteding later ook voor verblijf en begeleiding.

Week van Zorg en Welzijn

| Nieuws | No Comments

14-03-2016 In verband met de week van Zorg en Welzijn openen voor een middag de deuren van onze hoofdlocatie aan de Aardenhoek. U bent tussen 12:00 en 15:00 uur van…

3FM Serious Request veiling

| Nieuws | No Comments

          08-01-2016 Villa Boerebont stelt deze unieke design retro fiets beschikbaar voor het goede doel. Ben jij toe aan een nieuwe fiets én wil je bijdragen aan…

United Tunes

| Nieuws | No Comments

11-06-2015 Op vrijdag 03/07/2015 presenteerde Popcorner Breda in samenwerking met SMO Breda, Mee West-Brabant, Woondroom, GGZ Breburg, Amarant groep en Villa Boerebont : United Tunes.  Optredens van meer dan 60 muziekanten….