Doelstelling van de stichting:

Villa Boerebont is een jongerenhulporganisatie (rechtsvorm stichting), zij zet zich in voor jongeren en jongvolwassenen die door diverse omstandigheden tussen de wal en het schip vallen of dreigen te vallen, en (nog) niet in staat zijn hun eigen plek in de maatschappij (terug) te vinden. VBB biedt hen een veilige, stabiele thuishaven waar zij hun “thuis” kunnen vinden, zelfredzaamheid kunnen ontwikkelen en uiteindelijk een zo zelfstandig als mogelijk leven kunnen leiden

Het bieden van verantwoorde zorg, waaronder onder meer begrepen, cliëntgerichtheid, alsmede veilige en betaalbare zorg die geleverd wordt via een doelmatige en transparante bedrijfsvoering.

Missie

Het bieden van een veilige haven voor kwetsbare jongeren en jongvolwassenen, het bevorderen van de zelfredzaamheid en te komen tot volwaardig, krachtig burgerschap.

Visie

Ieder mens wil opgroeien in een thuis met ouders, familie, vrienden, school, werk, hobby’s. Zaken die voor velen vanzelfsprekend lijken maar niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Niet iedere jongere heeft de kans op te groeien in een kansrijke omgeving. Dit kan zijn door tal van oorzaken en problemen. Soms gelegen in de problematiek van de jongere, soms in die van zijn leefomgeving, soms door een combinatie hiervan. Hierdoor is het vinden van het juiste pad voor iemand soms erg lastig. Soms zijn er veel omzwervingen nodig om uiteindelijk toch op de juiste weg te komen. Het startpunt hiervoor wil VBB bieden, zonder teveel achteruit te kijken, ook als er kuilen  en hobbels in de weg blijken te zitten. Zorg die niet wordt bepaald door strakke protocollen en papieren rompslomp, maar zorg door actieve, betrokken, persoonlijke bejegening.

De basis hiervoor ligt in een prettige, veilige, geborgen en stabiele woonomgeving, begeleiding vanuit nabijheid en middels een zinvolle dag invulling.

Wat VBB biedt is zorg, zo normaal als mogelijk en zo speciaal als nodig, net zo lang de jongere  er klaar voor is zijn of haar plek in de maatschappij vorm te geven.

Kernwaarden

Onze kernwaarden zijn:

  • Veilig: een plek om thuis te komen
  • Vertrouwd: mensen die er voor je zijn
  • Verbonden: met mens, milieu en maatschappij om je heen
  • Vooruit: nieuwe kansen, niet oordelen op het verleden

Nieuws / Nieuwsfeiten

Week van Zorg en Welzijn

| Nieuws | No Comments

14-03-2016 In verband met de week van Zorg en Welzijn openen voor een middag de deuren van onze hoofdlocatie aan de Aardenhoek. U bent tussen 12:00 en 15:00 uur van…

3FM Serious Request veiling

| Nieuws | No Comments

          08-01-2016 Villa Boerebont stelt deze unieke design retro fiets beschikbaar voor het goede doel. Ben jij toe aan een nieuwe fiets én wil je bijdragen aan…

United Tunes

| Nieuws | No Comments

11-06-2015 Op vrijdag 03/07/2015 presenteerde Popcorner Breda in samenwerking met SMO Breda, Mee West-Brabant, Woondroom, GGZ Breburg, Amarant groep en Villa Boerebont : United Tunes.  Optredens van meer dan 60 muziekanten….