Kosten

Wat kost het? Is een veelgehoorde vraag van jongeren die bij Villa Boerebont willen komen wonen. Belangrijk om te weten is dat we twee soorten van kosten onderscheiden: woon- en zorgkosten.

Woonkosten

Als je bij Villa Boerebont woont, betaal je altijd zelf voor je kamer en voor de kosten van levensonderhoud, zoals eten en drinken. Ben je jonger dan 18 jaar, dan moeten je ouders of voogd deze kosten betalen. Deze kosten bedragen samen gemiddeld €350,- per maand. Omdat je wonen altijd samenhangt met je zorg wordt er naast een zorgovereenkomst ook een woonovereenkomst (gebruikersovereenkomst) gesloten. Dit is omdat je niet zonder een zorgovereenkomst bij Villa Boerebont kan wonen.

Zorgkosten

De begeleiding wordt doorgaans betaald vanuit de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten), de WLZ (Wet Langdurige Zorg) of de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Hiervoor heb je een indicatie nodig. Een indicatie wordt afgegeven door het CIZ, BJZ of de gemeente. Bij Villa Boerebont heb je hiervoor een persoonsgebonden budget (pgb) nodig.

Of je een eigen bijdrage moet betalen hangt af van de indicatie die je hebt gekregen. Hoe dit werkt en wat er verandert in 2015 lees je op www.hetcak.nl.

Contactpersoon bij Villa Boerebont

Heb je vragen of wil je jezelf aanmelden bel of mail dan met Minna Smit.

Email: m.smit@villaboerebont.nl

Week van Zorg en Welzijn

| Nieuws | No Comments

14-03-2016 In verband met de week van Zorg en Welzijn openen voor een middag de deuren van onze hoofdlocatie aan de Aardenhoek. U bent tussen 12:00 en 15:00 uur van…

3FM Serious Request veiling

| Nieuws | No Comments

          08-01-2016 Villa Boerebont stelt deze unieke design retro fiets beschikbaar voor het goede doel. Ben jij toe aan een nieuwe fiets én wil je bijdragen aan…

United Tunes

| Nieuws | No Comments

11-06-2015 Op vrijdag 03/07/2015 presenteerde Popcorner Breda in samenwerking met SMO Breda, Mee West-Brabant, Woondroom, GGZ Breburg, Amarant groep en Villa Boerebont : United Tunes.  Optredens van meer dan 60 muziekanten….