Hulp voor Villa Boerebont

By september 25, 2013Nieuws

Hulp voor Villa Boerebont

BREDA – In deze crisistijd draaien de medewerkers van Start People overuren. Desondanks hebben zij hun vrije zaterdag opgeofferd, om bij Villa Boerebont de handen uit de mouwen te steken.

Unitmanager Sonja Janssen: ,,Start People is ruim 30 jaar geleden opgericht door de overheid, werkgevers en werknemers, nieuws_vbb_1met als opdracht het inzetten van het instrument ‘uitzenden’ ter bestrijding van langdurige (jeugd)werkloosheid. Daarbij ligt de nadruk op mens en maatschappij. Juist vanuit die gedachte willen wij in deze tijden van crisis ook de lokale maatschappij belangeloos ondersteunen.’’

Yvonne Vercoulen, stafmedewerker bij Villa Boerebont, is tevreden met het resultaat dat door de intercedenten is neergezet. ,,Op deze woonlocatie is de tuin nu helemaal klaar voor de herfst en winterperiode! Verder hebben ze de bewoners van onze instelling, 60 cliënten met psychische beperkingen, ontzettend verwend met het doneren van kleding en interieur-accessoires voor op hun kamers.’’

Aan het eind van de middag kwamen ook Rien Smits en Henk van Tiel van de Stichting voor Open Doel langs, om 500 euro te doneren aan Villa Boerebont, in de vorm van verf en kwasten om de kamers van cliënten in een frisse kleur te schilderen’’.
Stichting voor Open Doel is ontstaan uit een medewerkers-collectief van de rechtbank in Breda. Smits: ,,Jaarlijks houden wij een voetbaltoernooi voor rechters en advocaten uit het hele land, Daar koppelen wij al geruime tijd een goed doel aan. Dit keer hebben we Villa Boerebont omarmt!’’.