Geslaagd feestje JCI Breda voor kinderen voedselbank

By oktober 27, 2014Nieuws

27-10-2014

Geslaagd feestje JCI Breda voor kinderen voedselbank

BREDA – Een groep van dertig kinderen uit gezinnen die afhankelijk zijn van hulp van de voedselbank is afgelopen zaterdag door JCI Breda getrakteerd op een feestelijke dag vol leuke en leerzame activiteiten. Zo konden de kinderen zich uitleven in binnenspeeltuin Joepie, werden er eierkoeken gebakken bij zorgbakkerij Behouden Vaert, mochten denieuws_vbb_2 biggetjes op de boerderij van Stichting Villa Boerebont worden geaaid en kwamen de kinderen in reptielenhuis De Aarde oog in oog te staan met echte slangen.

Samen werken, samen genieten
Nieuwe leden van netwerkorganisatie Junior Chamber International (JCI) Breda kregen de opdracht een evenement te organiseren met maatschappelijke impact. Breda Actief werd benaderd om een beeld te krijgen van organisaties die met een vrijwilligersproject konden worden ondersteund. Isabelle Leijser van Breda Actief: “Wij moedigen het aan wensen en ideeën te vertalen naar de praktijk, op gebied van vrijwilligerswerk, sport en bewegen. Met het idee van JCI Breda zijn we samen gaan kijken naar mogelijkheden.”

Er werd contact gelegd met Stichting Happy Hippo die verjaardagsboxen verzorgt voor kinderen waarvan de ouders afhankelijk zijn van de voedselbank en de voedselbank zelf. Over dit proces zegt Desiré van Veldhoven van de voedselbank Breda: “Wij kregen een warm gevoel van dit initiatief. Heel erg fijn dat de kinderen lekker kunnen gaan spelen en er goed voor ze gezorgd wordt. Wij werken hier graag aan mee”. Besloten werd met medewerking van deze organisaties en de voedselbank een feestelijke dag te organiseren voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar oud.

Meer dan geslaagd feest!
Naast alle betrokken bedrijven en stichtingen hebben sponsoren als Driscoll’s gezorgd voor fruit, heeft De Soepfabriek met de kinderen een heerlijke groentesoep gemaakt en maakte de Popcorner ter plekke een feestelijk lied met de kinderen. JCI Breda voorzitter Marije van Heemstra-Froger: “Wat ontzettend mooi dat we dit met z’n allen voor de kinderen hebben kunnen realiseren. Ze hebben gestuiterd, gelachen, gestraald: genoten van een grootse verjaardagsdag. En wij van hen. Ik ben trots op en dankbaar voor iedereen die zich hiervoor heeft ingezet!”.

JCI Breda
Wereldwijde netwerkorganisatie JCI, ook wel bekend onder de oude naam Junior Kamer, heeft in Breda ongeveer 35 leden. Deze actieve, ambitieuze ondernemers en professionals zijn tussen de 25 en 40 jaar oud en willen zichzelf en hun omgeving ontwikkelen. In het verleden heeft JCI onder andere de Bredase Botenrace georganiseerd in de Bredase haven. De opbrengst van deze botenrace ging ieder jaar naar een goed doel.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 27 oktober 2014