Begeleid wonen

Villa Boerebont

Beschermd Wonen

Villa Boerebont kent diverse locaties waar jongeren met begeleiding kunnen wonen. Deze locaties variëren van intensieve 24 uurs-begeleiding, tot ambulante begeleiding aan huis.

Op de verschillende locaties dragen medewerkers zorg voor een veilig, prettig en stimulerend woonklimaat. Bejegening vanuit nabijheid ziet Villa Boerebont als een van haar belangrijkste pijlers.

Villa Boerebont heeft twee locaties die dienen als groepswoningen: Frankenthalerstraat en Oosterhoutseweg. De Frankenthalerstraat is een zorgboerderij in de Bredase woonwijk Doornbos. Op deze locatie wordt ook dagbesteding geboden: tuin en dierverzorging. Woon- en groepsbegeleiding zorg voor 13 jongeren. In het voormalige kloosterpand aan de Oosterhoutseweg wordt plaats geboden aan 15 jongeren. Op beide locaties is vierentwintig uur per dag begeleiding aanwezig.

Aan de Loopschansstraat in Breda en in Terheijden bieden wij beschermd wonen aan. De Loopschansstraat is nabij het centrum van Breda en biedt plaats aan 8 personen. In Terheijden is er plaats voor 10. Op beide locaties is begeleiding aanwezig van ’s middag 16.00 uur tot de volgende ochtend 9.00 uur.

Op diverse plekken in Breda heeft Villa Boerebont locaties waar jongeren zelfstandig wonen en een aantal uur in de week begeleiding ontvangen. Ook wel begeleid zelfstandig wonen in de wijk genoemd. Deze locaties zijn in eengezinswoningen en bieden plaats aan gemiddeld 4 personen.

Eveneens is het mogelijk om in je eigen thuissituatie ambulante begeleiding te ontvangen.

Week van Zorg en Welzijn

| Nieuws | No Comments

14-03-2016 In verband met de week van Zorg en Welzijn openen voor een middag de deuren van onze hoofdlocatie aan de Aardenhoek. U bent tussen 12:00 en 15:00 uur van…

3FM Serious Request veiling

| Nieuws | No Comments

          08-01-2016 Villa Boerebont stelt deze unieke design retro fiets beschikbaar voor het goede doel. Ben jij toe aan een nieuwe fiets én wil je bijdragen aan…

United Tunes

| Nieuws | No Comments

11-06-2015 Op vrijdag 03/07/2015 presenteerde Popcorner Breda in samenwerking met SMO Breda, Mee West-Brabant, Woondroom, GGZ Breburg, Amarant groep en Villa Boerebont : United Tunes.  Optredens van meer dan 60 muziekanten….